DESIGN & ROCK
Izuzetno važno mesto u svakoj vrsti promocije zauzima vizuelni identitet. On dovodi do vi- zuelnog prepoznavanja određenih žanrova, stilova, grupacija. Vizuelni identitet ne podra- zumeva samo grafičku prepoznatljivost već se vezuje i za druge sfere dizajna kao što su dizajn kostima, industrijski dizajn, scenski dizajn i dizajn enterijera.
Rock muzika kroz svoju istoriju i razvoj, ujedinjena sa ilustratorima, grafičkim dizajneri- ma, umetnicima i modnim kreatorima je uticala kroz sve svoje promene, kako muzičke tako i vizuelne na razvoj dizajna i na uvođenje novih grafičkih elemenata, drugačijeg pri- stupa u kreiranju, novih modnih pravaca i modnih detalja.
Subkultura rock muzike je u nekim periodima društvene istorije postajala dominantna struja u kulturi mladih i u dizajnu.
Kako je subkultura Tedi bojsa u Engleskoj bledela početkom šezdesetih godina XX veka, zamenjena je sa dve nove grupacije tinejdžera - Rokerima (Rocker) i Modovima (Mod).
Drugačija grupacija od grisera, rokabilije- vaca i tedsa su bili rokeri...
Posleratni period i pedesete godine donose duboke promene u politici i u internacionalnom dizajnerskom stilu. Pošto su SAD preživele rat bez većih posledica, Amerika preuzima ulogu ekonomskog i političkog vođe. Američki način života uticao je na sve oblasti kulture i života u Evropi...